Total Pageviews

Olet lämpimästi tervetullut.Jos olet kiinnostunut jostain tekemästäni kortista tai muusta kädentyöstä ota yhteyttä bissecat@hotmail.com

Followers

Monday, 3 October 2011

Tekijänoikeusista

Luin tuolta Mo Manningin blogista hänen kirjoittamansa tekstin.Se helppo kopioida ja laittaa kääntäjään ymmärtää pääpiirteissään asian.
Me kaikki haluamme elää ihmisarvoista elämää, monella sairauksia ym.mutta todellakaan se ei anna oikeutta varastaa toisen tekemää työtä.
Juttu löytyy täältä.
En ole paljon digikuvia ostanut koska koen ne vaikeiksi.Mielelläni ostan leimasimen jos mahddollista(tingin sit muusta)joskus jopa lääkkeistä.
Olen miettinyt miten esin vaihdot ,muutaman ystävän kanssa pienimuotoisesti kun kädet väsyvät en pysty muutenkaan isoihin määriin.
Olisi kamalaa jos esim Magnolia lopettaisi leimasinten teon tai joku muu merkki.Kustannukset kuitenkin jonkinlaiset kun niitä valmistetaan.

2 comments:

  1. Nuo kaikki tuntuu olevan kovin valmistaja- ja tai taiteilijakohtaisia, mutta vaihdot on ihan yhtä lailla väärin kuin kopioiden myyminen tai jakelu. Sitä ei vain kovin ajatella. Otetaas esimerkiksi DVD, musiikkilevy tai vaikka kirja. Jos niistä tekee kopion ja myy, antaa tai vaihtaa jonkuu kanssa, ni sehän eikös vain ole Suomessa ns. laitonta toimintaa. Eikö tää Lex Karpela ole juurikin tekijänoikeuksia tarkentava laki, tai jotain sinne päin ainakin.

    Vaihdot tai jakelut summuut kuuluvat kaikki tuohon lain harmaalla tai väärällä puolella olevaan toimintaan.

    HUOM! Jotkut firmat EIVÄT kiellä, joten mä suosittelen aina varmistamista.

    ReplyDelete
  2. Nyt on KK:ssa ruvettu kerään listaa leimasinvalmistajista jotka ei salli vaihtoja.On ihan hyvä ,että tietoo tulee.Miullekkin tuli uutena tuossa asioita.Mutta E-_Bayssa ja Huuriksessa ym..Kuitenkin on näitä myyjiä jotka tienaa ihan rahaa myymällä noita kopioituja ja leimattuja kuvia.Samoin noita stanssikuvioita.Paras ois ruveta itte piirtämään ,mutta kun ei ole vuosiin harrastannu .Pitäs taas melkein alusta alo ttaa.

    ReplyDelete

Kiitos että ilahdutat minua kommentilla.